Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش > پزشکی - پژوهشگران امیدوارند از مواد بدن موجودات عجیب و زهرآلودی مانند پلاتیپوس (نوک‌اردکی) و اژدهای کومودو برای مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیکی باکتری‌ها که یکی از بزرگ‌ترین مشکلات انسان امروزی است، استفاده کنند.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از ایسنا، سال ۲۰۱۰ (۱۳۸۹) متخصصان و دانشمندان علوم پزشکی در استرالیا نوعی پروتئین بسیار قوی در شیر پلاتیپوس، پستاندار نیمه‌آب‌زی تخم‌گذار کشف کردند که قادر به مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیکی باکتری‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون پژوهشگران با کشف علت و چگونگی این اتفاق، فهمیده‌اند که شیر این حیوان می‌تواند منجر به تولید نوعی جدید از آنتی‌بیوتیک‌ها شود.

پلاتیپوس، پستاندار عجیب و بومی استرالیاست که منقاری اردک‌مانند و پاهایی زهرآلود دارد و یکی از تنها دو پستانداری است که تخم‌گذارند. این حیوان از راسته تک سوراخیان، گروهی کوچک از پستانداران است که فرزند خود را با تخم‌گذاری به دنیا می‌آورند و به آن شیر می‌دهند. برای تغذیه بچه‌ها، ابتدا شیر در ناحیه شکمی پلاتیپوس تغلیظ می‌شود، سپس از طریق منافذ پوستی ترشح می‌شود و نوزادان از آن تغذیه می‌کنند.

این سیستم تغذیه‌ای با خواص آنتی‌باکتریال شیر این جاندار مرتبط است، چراکه شیر پلاتیپوس در معرض محیط خارجی قرار می‌گیرد و باعث می‌شود نوزادان آن‌ها در تماس با باکتری‌های مضر قرار بگیرند.

دکتر «جولی شارپ» از دانشگاه دیکن استرالیا اعتقاد دارد که این پروتئین آنتی‌باکتریال و منحصربه‌فرد که فقط در شیر پلاتیپوس یافت شده، برای دفاع در برابر همین باکتری‌هاست. متخصصان ساختار و خصوصیات این پروتئین را بررسی کردند تا متوجه شوند هر قسمت از آن دقیقا چه کاری انجام می‌دهد. ویژگی‌های این پروتئین در هیچ‌کدام از ۱۰۰هزار پروتئینی که تاکنون کشف شده است، دیده نشده بود.

مقاومت آنتی‌بیوتیکی هنگامی رخ می‌دهد که باکتری‌ها نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاومت پیدا می‌کنند (شبیه به مقاوم شدن بدن انسان در برابر بیماری‌ها به روش واکسیناسیون) و آن را به نسل بعدی باکتری‌ها منتقل کنند.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در گزارشی که سال ۲۰۱۴ (۱۳۹۳) منتشر کرد اقداماتی را خواستار شد که بتواند مانع از وقوع «عصر پساآنتی‌بیوتیکی» شود؛ دوره‌ای که عفونت‌های معمولی و آسیب‌های جزئی که چندین دهه قابل درمان بودند، در برابر داروهای موجود مقاوم شوند و دوباره به مرگ‌ومیر گسترده بشر منجر شوند.

طبق اعلام سازمان بهداشت عمومی انگلیس (PHE)، یک‌پنجم آنتی‌بیوتیک‌های تجویزشده غیرضروری‌اند چراکه بسیاری از بیماری‌ها خودبه‌خود بهبود می‌یابند. سالانه ۵۰۰۰ نفر تنها در انگلیس به علت عفونت‌های مقاوم به داروها جان خود را از دست می‌دهند.

خون اژدهای کومودو، بزرگ‌ترین مارمولک جهان نیز یکی دیگر از منابع عجیب‌وغریبی است که به عنوان نوعی آنتی‌بیوتیک بالقوه جدید موردبررسی قرار گرفته است.

۵۴۵۴

کلید واژه‌ها : بدن انسان - آنتی بیوتیک - پستانداران - حیوان -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۳۶۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت

گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو» ژاپن می‌گویند باکتری‌هایی که به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند هم در ژاپن و هم در خارج از کشور به یک مشکل جدی تبدیل شده‌اند.

متخصصان می‌گویند باکتری‌های مقاوم به دارو به دلیل استفاده بیش از حد یا استفاده نادرست از آنتی‌بیوتیک‌ها به طور فزاینده‌ای شیوع پیدا می‌کنند از جمله در بیمارانی که مصرف داروها را بدون در نظر گرفتن دستورالعمل تجویز شده توسط پزشک متوقف می‌کنند در حالی که میکروب‌ها در بدن آنها باقی می‌مانند.

تمرکز تحقیقات این گروه بر کلون E.coli ST۱۳۱ بود که مقاومت آنتی‌بیوتیکی بالایی دارد.

طی این مطالعه، ST۱۳۱ را از نمونه‌های آب دریاچه و رودخانه و همچنین مدفوع حیوانات در حیات وحش از جمله راکون‌ها و گوزن‌ها که در استان‌هایی از جمله «گیفو» و «شیگا» گرفته شده بود به مدت شش سال تا سال ۲۰۲۱ جدا کردند. سپس محققان ویژگی‌های ژنتیکی آن ها را تجزیه و تحلیل کردند.

آن ها همچنین ST۱۳۱ مشتق شده را که از نمونه‌های ادرار افراد در همان منطقه به دست می‌آمد، تجزیه و تحلیل کردند تا آن ها را با پس‌زمینه ژنتیکی نمونه‌های مشتق شده از محیط زیست مقایسه کنند.

آنالیزها حاکی از شباهت ژنتیکی نزدیک بین ST۱۳۱ انسان و محیط‌های آبی و حیات وحش است که نشان‌دهنده گسترش احتمالی باکتری از جامعه انسانی به محیط طبیعی است.

به گزارش شبکه تلویزیون ملی ژاپن (NHK)، این گروه می‌گوید این  نخستین‌بار در ژاپن است که گسترش باکتری‌های مقاوم به دارو بر اساس اطلاعات ژنتیکی آن ها نشان داده شده است.

این متخصصان همچنین هشدار می‌دهند اگر اقداماتی انجام نشود، باکتری‌های مقاوم به دارو می‌توانند بیشتر در طبیعت گسترش پیدا کنند و سپس از حیوانات به مردم بازگردند و سبب شیوع بیماری‌های عفونی جدید شوند.

ساتو تویوتاکا، دانشیارِ دانشکده تحصیلات تکمیلی دامپزشکی دانشگاه هوکایدو در این باره گفت که در مطالعات آتی می‌خواهد شناسایی کند چگونه باکتری‌های مقاوم به دارو از مردم به طبیعت پخش می‌شوند و چگونه می‌شود از گسترش آن ها جلوگیری کرد.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در بیانیه‌های پیشین خود بارها تاکید کرده است مقاومت ضدمیکروبی یکی از مهمترین تهدیدات بهداشت عمومی و توسعه جهانی است.

این سازمان و دیگر نهادهای بهداشتی می‌گویند باکتری‌های مقاوم به ضدمیکروب‌ها مسئول حدود ۱.۲۷ میلیون مرگ و میر جهانی در سال ۲۰۱۹ بوده‌اند و اگر تدابیری اتخاذ نشود، ممکن است تا سال ۲۰۵۰ موجب مرگ ۱۰ میلیون نفر در سال شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • جدیدترین پهپاد انتحاری سپاه و شباهت آن با لنست روسی
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • (ویدئو) تصاویر ترسناک از بلعیدن یک گراز توسط اژد‌های کومودو!
  • ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها
  • عکس| تصویری از مجسمه سنگی رونالدو و شباهت عجیبش به این بازیکن
  • برداشته شدن سدهای صخره‌ای هتل صخره‌ای
  • استقبال و حمایت از سرمایه‌گذاران در لرستان
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت
  • ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای قدیمی‌ترین پروژه خرم‌آباد